Pura Schoonmaak B.V.                                     

een schoonmaakbedrijf, waar kwaliteit de norm is en schoonmaken méér dan een programma op papier

Vloeronderhoud en Renovatie 

Vloerreiniging en onderhoud is een vak apart. Naast het dagelijks schoonmaakonderhoud van vloeren is ook periodieke reiniging en onderhoud nodig. Dit moet professioneel gebeuren. Elke vloer vraagt om een eigen aanpak. 

Wij bieden oplossingen voor Linoleum, Vinyl, PVC, coat-gietvloeren, gevulkaniseerd rubber en rubbergranulaat en werken met milieuvriendelijke en veilige producten van de hoogste kwaliteit.

Onderhoud Linoleum vloer

Linoleum – ook wel marmoleum – is een veelgebruikte vloer in praktijken, scholen en kinderdagverblijven. Om de levensduur van de linoleum vloer zo goed mogelijk te benutten, is het echter wel van belang om de vloer regelmatig grondig te laten reinigen en een nieuwe waslaag of coating aan te laten brengen. Onze medewerkers zullen allereerst de vloer machinaal reinigen van stof en vuil. Mocht het nodig zijn, dan worden de oude waslagen gestript. Na de reiniging worden twee of drie nieuwe lagen was of coating aangebracht die de vloer zullen beschermen tegen verontreiniging en beschadiging.  
Tapijtreiniging

In tapijt bevinden zich zichtbare maar ook onzichtbare verontreiniging in de vezels. Een verzorgd tapijt draagt bij aan de uitstraling van uw pand. Het is daarom aan te raden uw tapijt regelmatig professioneel te laten reinigen, om een schone en frisse uitstraling te behouden. Wij maken voornamelijk gebruik van het Host droog-tapijtreinigingssysteem waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat reiniging hiermee leidt tot een grote afname van stofmijt, sporen van schimmels en stoffen die allergische reacties bij mensen veroorzaken. Kortom, een gezonder binnenklimaat. 

Bij de reiniging wordt het Host-product in het tapijt gemasseerd. Het gaat om een vezelmateriaal met sterk absorberende eigenschappen. Een reinigingsmiddel in het product lost het vuil op, roterende borstels zorgen voor wrijving en het vezelmateriaal neemt het opgeloste vuil op. Het systeem heeft als voordeel dat het tapijt niet nat wordt waardoor er geen rekening gehouden hoeft te worden met droog-tijden en ander ongemak. Het nadeel bij nat-reinigen is dat de vlekken na verloop van tijd terugkomen, doordat 30% van het ingebrachte water niet wordt opgezogen. Dit water verdampt waardoor het reinigingsmiddel en opgelost vuil in het tapijt achterblijven.Host-reiniging is toe te passen bij grootschalige tapijtrenovatie en ook zeer geschikt voor een planmatig onderhoud.


         


   

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u ons benaderen via het contactformulier op de homepagina.